Accion ensenhament superior

Opcion occitan a l’INSPE de l’academia de Bordèu per vàder professor de las escòlas en occitan.

L’Ofici public de la lenga occitana acompanhèt la creacion d’un cursus de formacion a la lenga occitana per los-las estudiant-a-s de l’INSPE de l’academia de Bordèu que desiran hèser grasilhar las loras competéncias linguisticas dens la mira de vàder professor de las escòlas en occitan.

L’INSPE (Institut nacionau superior deu professorat e de l’educacion) assegura la formacion deus/de las estudiant-a-s que se viran de cap aus mestèirs de professor de las escòlas e qu’aprestan lo CRPE (concors de recrutament de professor de las escòlas) vià lo master MEEF – Mestèirs de l’ensenhament, de l’educacion e de la formacion, mencion « Purmèir grad ».

Per fin de veire grasilhar la ressorça ensenhaira occitanofòna, dempui 2018, jos l’impulcion e damb l’ajuda de l’Ofici, l’INSPE de l’academia de Bordèu a dubert un cursús de preparacion deu concors bilingue occitan de las escòlas (CRPE especiau occitan). L’objectiu es de perméter aus/a las estudiant-a-s que se desiran presentar a n’aqueth concors d’aquesir capvath la lora formacion las competéncias linguisticas necessàrias.

Augmentar la ressorça ensenhaira occitanofòna es un enjòc màger per perméter la transmission de la lenga vià l’escòla, que constituís una de las missions principalas de l’Ofici. Òbra donc a espandir a tèrmi aqueth dispositiu dens d’autas academias de las regions Novèla-Aquitània e Occitania.


 

Cursús de preparacion deu concors bilingue occitan de las escòlas (CRPE especiau occitan) a l’INSPE de l’academia de Bordèu :

  Opcion occitan deu master MEEF – mencion «Purmèir grad»

La maqueta pedagogica de l’opcion occitan deu master MEEF – mencion «Purmèir grad» (nivèu M1) prepausa 24 h de cors d’occitan per semestre :

  • 6 h de visiò-conferéncia ;
  • 3 sessions de 6h de cors en presenciau a Bordèu ;

sia un totau de 48h sus l’ensemble de l’annada.

En saber mei

  Module complementari d’occitan

Au-delà deus cors dispensats dens l’encastre de l’opcion occitan, l’Ofici finança un module de 50 h complementàrias per los-las estudiant-a-s que desiran beneficiar d’un ensenhament renforçat.

Atau, los-las estudiant-a-s pòden beneficiar d’un totau de près de 100 h de formacion a l’occitan pendent la purmèira annada de master.

Aqueth cursús es estat concebut per èster accessible sus los 6 sitis de l’INSPE

 Agen (47),

Bordèu-Cauderan e Merinhac (33),

Lo Mont-de-Marsan (40),

Pau (64),

 Peirigús (24).

cf mapa (source : INSPE – 2019 ©)

Per fin d’aprestar au melhor lo CRPE especiau occitan, en seguida de la lora admission au master MEEF – mencion « Purmèir grad », tots los-las estudiant-a-s de l’academia de Bordèu an la possibilitat de sollicitar directament auprès de l’INSPE la lora participacion a n’aqueth cursús, shens nada condicion de nivèu especific en lenga.

Los-las estudiant-a-s deu master MEEF – mencion « Purmèir grad » de l’INSPE de l’academia de Bordèu son adara eligible-a-s au dispositiu ENSENHAR Estudiant portat per l’Ofici que prepausa borsas d’estudis.

Informacions e condicions : rubrica ENSENHAR Estudiant.

Descobrètz los dispositius de l'Ofici :

Office public de la langue occitane

22 boulevard du Maréchal Juin
31406 Toulouse cedex 9

05 31 61 80 50

contact@ofici-occitan.eu

Scroll to Top