Demandar una subvencion a l’OPLO

L’Ofici public de la lenga occitana, per l’atribucion de subvencions, ajuda cada annada los operadors publics e privats (associatius en particular) qu’òbran a la transmission e a la socializacion de la lenga occitana sul territòri de las regions Novèla Aquitània e Occitània. Aquelas subvencions son atribuidas dins l’encastre d’una delegacion de mejans e de competéncias de las Regions Novèla Aquitània e Occitània, aital coma de l’Estat, membres fondadors de l’Ofici.

Tà 2024, mercés de contactar dirèctament l’OPLO via l’adreça subvencions@ofici-occitan.eu.

Modalitats :

L’Ofici public de la lenga occitana sosten exclusivament las accions ligadas a la politica linguistica, e notadament :

  • la transmission de la lenga occitana ;
  • lo desvolopament de son usatge, sa socializacion ;
  • la difusion de la lenga occitana.

Atencion : per s’inscriure dins una reala desmarcha de socializacion o de transmission, l’accion desvolopada deu èsser repetida o recurrenta. Atal, per exemple, una manifestacion ponctuala ligada a la lenga e la cultura occitanas entra pas dins lo camp d’accion de l’OPLO, mentre qu’un malhum de corses per adulte regular, el, ne fa partida.

Punt de vigilància : la politica culturala (sosten a las manifestacions, a la creacion e la difusion de practicas/òbras artisticas, industricas creativas) demòra de competéncia comunala, intercomunala, departamentala, regionala o estatica e entra doncas pas dins lo camp d’accion de l’OPLO.

Per èsser elegibles a una subvencion de l’OPLO, los projèctes deuràn pas recebre cap autre finançament especific de la part dels Conselhs regionals membres de l’Ofici public de la lenga occitana, tal coma Occitània e Novèla Aquitània, ni tanpauc de la Delegacion Generala a la Lenga Francesa e de las Lengas de França del Ministèri de la Cultura.

Per beneficiar d’una subvencion, es insdispensable de dispausar d’un numerò SIRET, o d’un RNA se l’estructura que demanda es una associacion

Mai d’una modalitat es possible per candidatar e remetre son dossièr de subvencion rensenhat :

  • Per corric ambe acusat de recepcion a l’adreça que seguís : contact@ofici-occitan.eu
  • Per corrièr ambe acusat de recepcion a l’adreça que seguís : Office public de la langue occitane, 22 boulevard du Maréchal Juin, 31406 Toulouse Cedex 9
  •  

Per l’annada 2023, los dossièrs de demanda de subvencion son de remetre al mai tard lo dimars 3 de genièr de 2023 a 12h.

Office public de la langue occitane

22 boulevard du Maréchal Juin
31406 Toulouse cedex 9

05 31 61 80 50

contact@ofici-occitan.eu

Scroll to Top