Restitucion de las resultas de l’enquèsta sociolinguistica

Quines son los que parlan occitan ? Quantes son ? Perqué utilizan la lenga occitana ? Coma l’an apresa ? La transmeton ? perqué ? Qué ne pensan los que la parlan pas ? Autant de questions a las qualas l’Ofici public de la lenga occitana pòrta de responsas, aprèp lo lançament d’una enquèsta sociolinguistica màger a la debuta de 2020.

Atal, 8000 personas foguèron interrogadas sus la transmission, los usatges e las representacions de la lenga occitana en Novèla-Aquitània, Occitània e a la Val d’Aran, dins l’encastre d’un programa europeenc (POCTEFA), en collaboracion e amb l’ajuda financièra del GECT Novèla-Aquitània Euskadi Navarra.
 

Èretz nombrós a seguir en dirècte, diluns 22 de junh, la presentacion de las resultas de l’enquèsta sociolingüistica sus l’occitan.

Grandmercés a tots e a totas !

Vos bailham rendètz-vos a la rentrada per descobrir aquelas resultas en presencial dins l’encastre de restitucions territorialas.

D’aquí enlà, podetz (tornar) escotar l’enregistrament sonòr de la presentacion directament aicí

Photo : Charline Claveau (a drecha), presidenta de l’Ofici public de la lenga occitana, e Elodie Courregelongue, encargada d’estudis per COHDA, responsable de la realisacion de l’enquèsta.

@OPLO 2020

Ofici public de la lengua occitana

22, bd maréchal juin
31406 Tolosa cedex 9

Tel 05 82 60 02 80

Scroll to Top