Avaloracion de l’operacion « Libe-Libre ! » 2020

En octobre de 2020, l’Ofici public de la lenga occitana  lançèt, a títol experimental, la primièra edicion del dispositiu Libe-Libre ! en Novèla Aquitània, en partenariat amb l’Associacion dels Libraris independents de Novèla Aquitània (LINA).

Aquela operacion, finançada gràcias a de crèdits excepcionals de la Region Novèla Aquitània, a permés la distribucion d’un chèc-libre d’un montant de 20€ destinat a totes los enfants escolarizats en ensenhament immersiu, bilingüe o renforçat sus las acadèmias de Bordèu e Limòtges (1r gra), siá mai de 2 500 beneficiaris potencials (mai d’informacion aquí : https://www.ofici-occitan.eu/oc/dispositiu-libe-libre/).

Aquela primièra edicion, que s’es desvolopada dins un contèxt complexificat per la crisi sanitària, es estada unanimament saludada pels participants, professionals del libre coma per la comunautat educativa. A fait l’objècte d’una avaloracion disponibla en telecargament çai jos e dins la mediatèca (https://www.ofici-occitan.eu/oc/mediateca/).

Amb un taus d’utilizacion correspondent a 84% dels escolans escolarizats, lo succès d’aquela primièra edicion es susceptible d’encoratjar son renovèlament quitament son espandiment tanben sul plan geografic (Occitània) qu’al nivel dels publics (2d gra).

Ofici public de la lengua occitana

22 bd maréchal Juin
31406 Tolosa cedex 9

Tel 05 31 61 80 50

contact@ofici-occitan.eu

Scroll to Top